Crnogorsko i kosovsko ministarstvo odbrane: Potpisan memorandum o saradnji u oblasti bezbednosti

FOTO: Preuzeto sa Kallxo

Ministar odbrane Crne Gore, Raško Konjević, boravi danas u zvaničnoj poseti Prištini. Kako je i najavljeno, on je zajedno sa kosovskim ministrom odbrane, potpisao memorandum o saradnji u oblasti bezbednosti.

Konjević je sa svojom delegacijom u Prištinu doputovao u ranim jutarnjim satima, a dočekao ga je kosovski kolega, Armend Mehaj.

Nakon održanog sastanka u resornom ministarstvu, dvojica ministara potpisala su memorandum o saradnji u oblasti bezbednosti.

„Ponovo smo potvrdili snažnu saradnju koju imamo između naše dve zemlje. Potpisivanjem sporazuma podiže se saradnja u mnogim oblastima. Ovim sporazumom proširujemo saradnju u oblasti odbrane koja je neophodna u smislu bezbednosti i stabilnosti”, kazao je Mehaj po potpisivanju, prenosi Koha.

Kaže da će danas potpisani memorandum „ublažiti i bezbednosne pretnje po njihove zemlje“.

„Produbljivanje saradnje će olakšati efikasnost i pretnje za naše dve zemlje i region, kao i rizike koji nas pogađaju u regionalnom i globalnom bezbednosnom okruženju”, kaže Mehaj.

On ujedno tvrdi da je Crna Gora ponudila Kosovu podršku u procesu i ostvarivanju ciljeva u članstvu u NATO, ali i u drugim regionalnim organizacijama.

U izveštajima medija u Prištini, koji su pratili dolazak crnogorskog ministra, nije navedeno šta je Konjević govorio.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.