Crna Gora očekuje izručenje svojih državljana uhapšenih na Kosovu

Zgrada Vlade Crne Gore
Zgrada Vlade Crne Gore, Foto: Boris Pejović

Crna Gora bi uskoro trebalo da zatraži izručenje svoja četiri državljana koji su prošle nedelje uhapšeni na Kosovu, potvrđeno je iz Vlade Crne Gore.

„Ministarstvo pravde primilo je zvanično obaveštenje da su, na bazi uspešne međunarodne saradnje crnogorske i kosovske policije, postupajući po INTERPOL-ovoj poternici raspisanoj od strane Crne Gore, u Republici Kosovo lišena slobode lica M.M., P.Đ., V.V. i M.I.. Ovim su stvoreni uslovi da Ministarstvo pravde zatraži od nadležnih organa Republike Kosovo izručenje navedenih lica Crnoj Gori,“ stoji u saopštenju Vlade Crne Gore.

Iz ove vlade podsećaju da su crnogorske vlasti raspisale međunarodne poternice za M.M., V.V. i I.M. zbog teškog ubistva, dok se Đ.P. potražuje zbog bekstva iz Specijalne bolnice za psihijatriju u Kotoru gde je izdržavao kaznu zatvora zbog otmice i iznude u pokušaju. V.V. i M.I. se optužuju i za krivična dela na Kosovu.

Podsetimo, i srpske vlasti, kako je potvrdio predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, potražuju neka od ovih lica za izvršenje najtežih krivičnih dela i ubistvo.

Crnogorski državljani uhapšeni su prošle nedelje u dve odvojene akcije Kosovske policije. Sa njima su privedeni i Lj.Z. sa Kosova i Srbin S.D..

Pročitajte još:

Na Kosovu uhapšena još dvojica osumnjičena za ubistvo Đuričkovića

Sinoćno hapšenje u Prištini: Dvoje Crnogoraca po poternicama za ubistvo i bekstvo. BIA demantuje da je uhapšen njen pripadnik, osudila širenje „lažnih vesti“

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.