Članovi privremenih organa opština Đakovica i Dečani odrekli se pomoći od 100 evra

Predsednici privremenih organa opština Đakovica i Dečani, Milenko Jovanović i Vuko Vuković, saopštili su danas da se svi funkcioneri iz ove dve opštine koje je imenovala Vlada Srbije odriču pomoći od po 100 evra.

Prethodno se više predsednika i članova opština privremenih organa na Kosovu odreklo ove jednokratne pomoći, a danas, kako se navodi u saopštenju, njima se pridružuju kolege iz Privremenih organa Đakovice i Dečana.

„Naša je moralna i svaka druga obaveza da, svako sa svog nivoa i u skladu sa realnim resursima, da doprinos kako bi Srbija sa najmanjom mogućom štetom u ekonomskom smislu prebrodila novonastalu situaciju generisanu globalnom pandemijom kakvu novija istorija sveta ne pamti „, navodi se u saopštenju.

Jovanović i Vuković su istakli da je „odgovoran odnos javnih funkcionera kojima je država ukazala poverenje u ekonomski izuzetno delikatnom trenutku imperativ“, te da je „njihov gest najmanje što u aktuelnom ambijentu mogu da urade u korist uštede budžeta“.

Početkom maja, deset poslanika Srpske liste u kosovskoj skupštini takođe su se odrekli pomoći od 100 evra. Iz ove stranke saopšteno je da će poslanici Srpske liste donirati 1.000 evra porodici Đorić iz Gračanice, čija je kuća izgorela nedavno.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.