Civilna zaštita, utapanje u opštinske službe

Izvor: (tekst na srpskom originalno preuzet) RTK 2

Proces raspuštanja paralelne formacije na severu – Civilna zaštita, vlada Kosova je povezala sa funkcionalizacijom opštinskih organa u tom delu Kosova zbog toga što se očekuje da će se veliki broj pripadnika ove formacije integrisati u Direkciju vatrogasne službe i službu za hitne slučajeve, prenosi "Koha ditore".

Zatvaranje lokacija i predavanje uniformi i operativne opreme paralelne formacije na severu Kosova "Civilna zaštita" uslediće posle početka rada opštinskih organa rekli su zvaničnisi vlade Kosova.

Većina pripadnika ove formacije će se integrisati u Direkciju vatrogasne službe i u direkciju za hitne intervencije. Ali potpuna legalizacija četiri opštine na severu je ostala talac statuta je su ga Srbi izradili u suprotnossti sa Ustavom i zakonima Kosova.

Vlada Kosova pokušava da žalbom Briselu ubedi Srbe da raspuste paralelne strukture na severu koje su prema Sporazumu od 19. aprila trebalo da budu raspuštene još 30. septembra prošle godine. 

Vladini zvaničnici su rekli da će posle lokalnih izbora biti stvoreni uslovi za veći prititsak na Srbiju da raspusti ove strukture. 

Ali, lokalni izbori nisu doneli nikakve promene na terenu. Vlada taj proces sada povezuje sa početkom rada opštinskih organa u kojima se predviđa da će biti zaposleno mnogo ilegalaca. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.