CIK raspisao konkurs za više opštinske izborne službenike u četiri opštine na Severu, Mamuši i Lipljanu

Foto: info.ks. net

Kosovska centralna izborna komisija raspisala je konkurs za više opštinske izborne službenike u šest opština – Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić, Zubin Potok, Mamuša i Lipljan. Konkurs je otvoren danas i trajaće do 14. februara u 16 časova.

Viši opštinski izborni službenici biće zaposleni na neodređeni period, a nakon probnog perioda u trajanju od 12 meseci.

Kandidati moraju ispuniti određene uslove:

1. Moraju posedovati visoku stručnu spremu iz oblasti prava, ekonomije, javne uprave, političkih nauka, ljudskih prava, izborne administracije, društvenih nauka, međunarodnih odnosa, menadžmenta ili statistike;

2. Najmanje četiri godine radnog iskustva;

3. Visoki lični i profesionalni integritet

4. Odlične veštine usmene i pisane komunikacije na jednom od službenih jezika;

5. Sposobnost i volju da rade nepristrasno sa ljudima različitih nacionalnosti;

6. Poznavanje drugog službenog jezika smatra se prednošću;

7. Poželjno poznavanje engleskog jezika

8. Poznavanje informacionih tehnologija (MS Word, MS Excel i MS Access).

Glavne dužnosti, odnosno odgovornosti radnog mesta jesu rukovođenje OIK-om u saradnji sa Sekretarijatom CIK-a, staranje o sprovođenju aktivnosti i svih normativnih akata koje donosi CIK i Sekretarijat u dotičnoj opštini, nadzor i raspoređivanje poslova ostalim članovima OIK-a, nadzor nad radom izbornih organa u opštini u kojoj je zaposlen, izveštavanje o aktivnostima u izbornom i vanizbornom periodu, koordinacija aktivnosti između OIK-a, opštinske uprave i sekretarijata CIK-a, obrađivanje zahteva Skupštine za smenu opštinskih odboram pomaganje i savetovanje političkih subjekata i nevladinih organizacija za izbore, obavljanje drugih poslova po zadatku rukovodioca.

Prijave na konkurs dostavljaju se Sekretarijatu Centralne izborne komisije u Prištini, putem mejl adrese: [email protected] ili putem pošte na adresu: ulica „Migjeni“, 1000 Priština.

Kandidati, kako precizira CIK, moraju biti lica sa pravom glasa u svojoj opštini.

Detaljne informacije o konkursu možete pronaći na sajtu CIK-a – www.kqz-ks.org

Inače, u toku je i konkurs za službenike u Kosovskoj policiji Direkcija Sever, a nakon što su ovu instituciju, kao i sve ostale kosovske na Severu – u novembru prošle godine napustili Srbi.

Masovan izlazak Srba iz kosovskih institucija obuhvatio je i srpske predstavnike u opštinama, vladi i skupštini, kao i predsednike opštinskih izbornih komisija na Severu.

Kako je nakon toga Priština raspisala lokalne izbore za Sever, na mesta četiri predsednika opštinskih izbornih komisija postavljeni su vršioci dužnosti iz drugih sredina.

Njihov prvi dolazak u Kancelarije OIK-a na Severu, sa namerom da počnu sa pripremama izbora, bio je početak novih decembarskih tenzija.

Izbori su u međuvremenu odloženi za april.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.