CIK objavljuje obrasce sa biračkih mesta: Ko su kandidati za gradonačelnike i odbornike sa najviše glasova?

Centralna izborna komisija pоčela je sa objavljivanjem obrazaca sa biračkih mesta na lokalnim izborima koji su održani u nedelju.

Na ovim kopijama obrazaca dostupne su informacije o tome koliko su po biračkom mestu glasova dobili kandidati za gradonačelnike, kao i kandidati za odbornike. 

Do sada su objavljeni podaci za opštinu Dečane, Istok, Novo Brdo, Obilić, Podujevo, Priština, Štimlje, Đeneral Janković, Gračanicu i Zubin Potok. 

Ostali obrasci se obrađuju i, kako navode iz CIK-a, nakon što budu skenirani, biće objavljeni takođe na njihovoj zvaničnoj Internet stranici.

Da biste pogledali obrasce po opštinama kliknite OVDE

Prema prvim preliminarnim rezultatima, na kosovskim lokalnim izborima Srpska lista dobila je najviše glasova u svih deset opština sa srpskom većinom.

Drugi krug izbora održaće se u većem broju albanskih opština, dok za sada nema zvaničnih potvrda da je takav slučaj i sa većinski srpskom opštinom Klokot. 

Drugi krug lokalnih izbora trebalo bi, prema dosadašnjim informacijama – da se održi 19. novembra.

Kako su protekli izbori u nedelju, kako se slavilo u Severnoj Mitrovici, te kakvi su tačno preliminarni rezultati i šta je u svom izveštaju navela Evropska posmatračka misija, čitajte u vestima: 

Peterle: Kampanju pratilo zastrašivanje u srpskim sredinama, naročito kandidata koji nisu iz Srpske liste

Vučić nakon pobede Srpske od "10:0"- Živelo Kosovo i Metohija u sastavu Srbije!

Preliminarni rezultati izbora na Kosovu: Srpska u 10 opština sa najviše glasova, najveća izlaznost u Klokotu, na Severu u ZP-u

Drugi krug izbora u većini opština sa Albancima. Drugi krug i u Klokotu?

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.