CIK Kosova suspendovala 14 partija zbog nepotpune dokumentacije, i srpske među njima

Centralna izborna komisija Kosova juče je suspendovala 14 političkih partija,  a u obrazloženju odluke komisija je navela da ove partije nisu dostavile potpunu dokumentaciju Kancelariji za registraciju i potvrđivanje političkih partija na Kosovu. Rok za podnošenje godišnjih izmena je bio 31. januar 2016. Na sednici kojom je predsedavala predsednica CIK-a Valjdeta Daka razmatran je predlog za suspenziju 17 partija.

Među suspendovanim partijama su i Crnogorska partija Kosova, Jedinstvena goranska partija, Socijaldemokratija, Nova partija Kosova i Srpska narodna partija Kosova.

Partije nisu dostavile obrazac godišnjih izmenjenih podataka u skladu sa članom 11 Pravila za registraciju i rad političkih partija i one imaju pravo žalbe, kao i dodatni rok od 20 dana da podnesu izmenjene godišnje podatke.

U registru političkih partija CIK-a je do kraja 2015 godine zavedeno 59 političkih partija na Kosovu i 3 parlamentarne inicijative. Predsednik Srpske narodne partije Kosova naveden je Aleksandar Aritonović iz Raniluga, za Socijalidemokratiju – Saša Đokić iz Gračanice, Aleksandar Grujić, takođe iz Gračanice, je predsednik Nove partije Kosova, Ademo Hodža iz Reslice za Jedinstvenu goransku partiju, a Crnogorske partije Kosova nema u ovom registru.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.