CIK: Ponovno brojanje glasova za 303 biračka mesta

cik
Foto: RTK2

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Centralna izborna komisija jednoglasno je odlučila da odobri preporuku Centra za brojanje i rezultate da se ponovo prebroje glasovi sa 303 biračka mesta na kojima su zabeležene tehničke greške na formularima na kojima su se beležili glasovi.

Nakon što je predstavnik CBR – Burim Ahmeti govorio, predsednica CIK-a, Valjdeta Daka, rekla je da se dogodila tehnička greška u štampanju formulara.

Ona je rekla da će u narednim danima biti otkriveno zašto se desila ova greška, što je izazvalo zbrku kod članova komisije tokom procesa brojanja i glasanja.

„Formulari su neispravno odštampani, čija je greška, otkriće se u narednim danima i znaće se zašto je pogrešno odštampano. Sekretarijat je odgovoran za raspodelu formulara na čitavom Kosovu. Subjekti koji su bili raspoređeni na glasačkom listiću, raspoređeni su isto tako i na formularu. Za prvi subjekt nedostaje rubrika ali su neki članovi komisije kojima se upalila lampica napisali tačno, dok nekoliko drugih kojima se nije upalila, nastavili su od drugog subjekta. CBR je identifikovao 303 biračka mesta na kojima su obrasci odštampani na ovaj način, a zaključak je da se ovi formulari ne mogu obrađivati kao takvi, jer su popunjeni na pogrešan način. Preporučujemo da se ponovo prebroje glasovi sa 303 biračka mesta jer su pogrešno popunjeni. Nema sumnje da su popunjeni sa ciljem, ali se desila i tehnička greška“, rekla je Daka.

Zatim je predsednica CIK-a stavila na glasanje i predlog je usvojen većinom glasova u CIK-u od svih predstavnika političkih partija.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.