Četvorica uhapšena zbog korupcije, među njima dvojica iz suda i tužilaštva

Po nalogu Osnovnog tužilaštva u Prištini, juče su uhapšene četiri osobe zbog primanja i davanja mita. Ujedno su suspendovana dva službenika Kosovske poreske uprave zbog zloupotrebe službenog položaja.

Kako prenosi prištinska Koha, među uhapšenima su F. K. koji je zaposlen u Osnovnom tužilaštvu u Prištini, kao i I. I. koji je zaposlen u Osnovnom sudu u ovom gradu a njima se na teret stavlja „primanje mita“.

Uhapšene su još dve osobe B. P. i I. S. koje su osumnjičene za krivično delo „davanja mita“.

Osumnjičeni su saslušani i njima je određen pritvor, prenosi Koha.

Tokom jučerašnjeg dana suspendovana su dva inspektora kosovske poreske uprave G. J. i A. J. koji su uhapšeni pod sumnjom da su zloupotrebili službeni položaj i ovlašćenja.

Iz Poreske uprave navode da će svi dokazi o zloupotrebi položaja i slučajevima korupcije biti prosleđeni nadležnim institucijama dok će svi koji budu bili proglašeni krivim dobiti otkaz.

Prethodno je u istom danu u četiri odvojena slučaja uhapšeno osmoro, upravo zbog sumnji da su počinili privredni kriminal.

U više akcija širom Kosova uhapšeno šestoro za privredni kriminal, zaplenjena i droga

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.