Čelnici FIBA-e kod Jahjage

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga, primila je početkom ove nedelje direktora Međunarodne Košarkaške Federacije za Evropu (FIBA), Kamil Novaka i predstavnika Generalnog sekretara FIBA-e za Kosovo, istovremeno i direktora za sport FIBA-a, Ljubomira Kotlebu, a u pratnji rukovodilaca Košarkaškog Saveza Kosova, na čelu sa predsednikom Saveza, Eroldom Beleguom.

Zahvaljujući se delegaciji FIBA-e za prijem Kosova kao ravnopravnog člana ove svetske federacije, Jahjaga je naglasila da ovaj korak "beleži otvaranje perspektive za kosovsku košarku, za generaciju mladih Kosova da bi pokazali celokupnu posvećenost i njihov talenat". 

Povezani članci: 
 
 

Ona je izjavila da "internacionalizacija kosovskog  sporta, za našu zemlju, predstavlja izvanrednu pomoć". 

Predstavnici FIBA-e čestitali su Jahjagi članstvo Kosova u međunarodnoj Košarkaškoj federaciji, i istakli svoju podršku za kosovsku košarku, kojom će Kosovo uskoro biti u mogućnosti da se predstavi i na međunarodnoj sceni. 
 
Kosovo je 13. marta ove godine postalo 215. član FIBA-e. Košarkaški savez Kosova je primljen u FIBA-u nakon što je 5. februara, posle više ranijih pokušaja uspeo da u sedištu FIBA-e u Švajcarskoj – podnese prijavu za prijem. 

 


Šesnaest međunarodnih saveza + MOK

Kosovo je do sada postalo punopravan član u sportskim međunarodnim savezima košarke, plivanja, ping-ponga, gimnastike, dizanja tegova, streljaštva, džuda, navigacije, modernog petoboja, rukometa, boksa, a prihvaćeno je da bude član sa ograničenim pravima u međunarodnim savezima rvanja, skijanja, tekvandoa, biciklizma i karlinga.

Kosovo, posle jednoglasne odluke svih učesnika Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) u Monaku je postalo i punopravni član ove najviše svetske sportske organizacije, po prvi put će učestvovati na Olimpijskim igrama u Riju, 2016. godine i to pod svojom zastavom. 


 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.