Carinik EULEX-a i Srbi 1998. ubijeni istim oružjem?

Postoji sumnja da su istim oružjem ubijena šestorica srpskih mladića u pećkom kafiću "Panda" 1998. i carinik misije EULEX Audrius Senavicius 2013. godine.

"Na osnovu stručnog nalaza, radi se o istoj puški kojom je ubijeno šest mladića Srba u Peći i sumnja se da je isto oružje korišćeno za ubistvo carinika EULEX-a na severu Kosova 2013. Godine," rekao je izvor portala tesheshi.com.

EULEX je tokom istrage o ubistvu carinika ispitao u svojstvu osumnjičenih četvoricu Srba sa severa Kosova.

Misija EULEX je ponudila nagradu od 30.000 evra za informacije koje mogu dovesti do otkrivanja počinilaca tog ubistva

Senavicius je ubijen 19. septembra 2013. godine, nakon oružanog napada na dva vozila Euleksa koja su se kretala prema prelazu Jarinje.

Dvojica maskiranih ubica su 14. decembra 1998. upali u kafić "Panda" u Peći i ubili srednjoškolce Ivana Obradovića, Zorana Stanojevića, Svetislava Ristića, Dragana Trifovića i Vukosava Gvozdenovića i studenta Ivana Radovića. Za taj zločin niko nije odgovarao.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije da je "gotovo siguran" šta se desilo u "Pandi", ali da nema dokaza da bilo koga optuži za taj zločin.

On je dodao da postoje informacije koje navode na zaključak da istraga ubistva srpskih mladića u Peći 1998. godine nije bila profesionalna.

B92/Beta

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.