Carina Srbije: Dva pokušaja ilegalnog prenosa novca od strane građana sa KiM

novac evri
Foto: Ilustracija, Morgue File

Carinski službenici sprečili su prošle nedelje dva pokušaja nelegalnog prenosa nedozvoljene sume novca preko prelaza Horgoš od strane Albanca sa Kosova, saopšteno je iz Carina Srbije.

Tokom prepodneva je 5. juna otkriven pokušaj dva Albanca sa Kosova da bez prijavljivanja unesu sumu veću od dozvoljenog iznosa – 44.400 evra.

Carinici su neprijavljeni novac pronašli u njihovim torbicama sa dokumentima.

Vraćeno im je po 10.000 evra, dok je ostatak – 24.400 evra, privremeno zadržan.

Na istom prelazu, tokom večeri, otkriven je još jedan devizni prekršaj, kada je Albanac sa Kosova, koji se iz Nemačke vraćao u društvu tri saputnika, pokušao da prenese nedozvoljenu sumu novca.

Iako su svi putnici rekli da nose po 10.000 evra koje nisu u obavezi da prijave, carinici su u džepovima vozačeve jakne otkrili i 16.000 evra više od dozvoljenog limita, navodi se u saopštenju.

Iz Carina Srbije saopšteno je da su u poslednja četiri dana na više prelaza sprečili nekoliko pokušaja prenosa neprijavljenog novca preko granice čiji je ukupan iznos dostigao sumu od preko 150.000 evra.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.