Budžet za podršku optuženima od strane Specijalnog suda uvećan za 16,5 miliona evra

Specijalni sud Hag
FOTO: KoSSev

Izvor: Lajmi.net (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Predloženim izmenama i dopunama povećan je budžet za odbranu optuženih i druge potrebe vezane za Specijalni sud, preneo je lajmi.net.

Umesto dosadašnjih 3,5 miliona evra, u tu svrhu će sada biti izdvojeno 20.

Ta sredstva su delom namenjena Ministarstvu pravde, a delom za nepredeviđene situacije.

Takođe, ona su namenjena i za posete osuđenima u Hagu od strane njihove rodbine, i to do 12 osoba.

Osim toga, uključuju i odštete osobama za koje se na suđenjima u Hagu utvrdi da nisu krive.

Koha: Usvojen rebalans budžeta

Poslanici Skupštine Kosova su sa 72 glasa za, nijednim protiv i bez uzdržanih, na vanrednoj sednici u drugom čitanju usvojili Nacrt zakona o dopuni i izmeni Zakona o budžetskim izdvajanjima za 2020. godinu, preneli su prištinski mediji. Revidirani budžet iznosi 2,6 milijardi evra, dok je budžetski prihod planiran na milijardu 788 miliona evra.

Razlika od oko 800 miliona evra će biti pokrivena izdavanjem hartija od vrednosti, unutrašnjim i spoljnim pozajmljivanjem i delom koji će koristiti Kosovska agencija za privatizaciju, istakla je ministarka finansija Hikmeta Bajrami.

Bajrami je dodala da nakon usvajanja zakona u Skupštini postoji još jedan postupak do stupanja na snagu, gde kosovski  predsednik Hašim Tači ima osam dana za ratifikaciju, posle čega će se izvršiti mere iz hitnog fiskalnog paketa za plate, zakupninu i socijalna pitanja.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.