Brojne nagrade za učenike muzičke škole Stevan Hristić u Stanišoru

FOTO: Kim

Učenici muzičke škole „Stevan Hristić“ u Stanišoru u Kosovskom Pomoravlju godinama unazad beleže značajne rezultate na velikim takmičenjima. Na nekoliko festivala u Srbiji su u različitim konkurencijama osvajali prva tri mesta.

Na 17. Međunarodnom festivalu gitare u Leskovcu, talentovani đaci, Vukašin Denić i Novak Mitrić osvojili su drugo mesto, dok je njihov drug Vuk Milenković nagrađen trećom nagradom u konkurenciji – klasična gitara.

Vukašin Denić, Vuk Milenković, Novak Mitrić nastavili su da nižu uspehe i na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu „Mediana Guitar festu“ u Nišu, gde su osvojili prve nagrade.

Učenica ove škole Maja Jovanović nagrađena je srebrnom medaljom.

Na Naissus Guitar Fest-u u Nišu ove godine je prvu nagradu osvojio Novak Mitrić, dok je treća nagrada pripala Vuku Milenkoviću.

Ovi talentovani đaci učestvovali su i na takmičenju na festivalu “Muzičko proleće” u Smederevu, gde su Mitrić i Milenković osvojili prve nagrade, a Maja Jovanović drugu.

„Kultura i umetnost pružaju mogućnost da se pronađe uteha, nada i inspiracija“, kaže paroh Stevo Mitrić inače otac nagrađivanog Novaka.

„Verujem da će ova grupa talentovanih đaka i drugi umetnici na Кosovu i Metohiji nastaviti da razvijaju svoje veštine i da će ih uspeh pratiti u njihovoj muzičkoj karijeri. Važno je da ih zajednica i profesori podržavaju u tom putu, jer je kultura i obrazovanje ključan faktor za prosperitet i napredak. Imajmo veru u snagu kulture i umetnosti da obogatimo svoje živote i podignemo ljudskost na viši nivo“, kazao je paroh Stevo Mitrić.

Muzičku školu „Stevan Hristić“ u Stanišoru pohađa blizu 500 učenika.

KimPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.