Brnabić: Dijalog BG-PR na predsedničkom nivou bolje rešenje

Bolje rešenje je da se dijalog između Beograda i Prištine podigne na predsednički nivo – poručila je u intervjuu za Blic, premijerka Srbije, Ana Brnabić. Ponovila je da je Kosovo sastavni deo Srbije i da je Beograd spreman da razgovara sa svakim ko bude predstavljao Prištinu. U prvom intervjuu za srpske medije, od kako je stupila na dužnost – Brnabić je govorila, između ostalog, o izazovima koji su pred Vladom Srbije, o intervjuu za magazin Blumberg i razgovoru sa amabasadorom Rusije, Aleksandrom Čepurinom, o čemu se u javnosti dosta polemisalo. U nastavku prenosimo deo intervjua koji se tiče Kosova.

Da li ćete ići na pregovore s Prištinom u Briselu?

Ako se ukaže potreba da idem, ići ću. To je deo mog posla. EU dosta ide ka tome da se pregovori podignu na predsednički nivo jer su Vučić i Tači i do sada učestvovali u dijalogu. Mislim da je to u ovom trenutku bolje rešenje.

Ko je bolji za Srbiju, Ramuš Haradinaj ili Aljbin Kurti?

Kosovo je sastavni deo Srbije, a kao odgovorni partneri, razgovaraćemo sa svakim ko bude predstavljao drugu stranu.

Ana Brnabić stupila je na dužnost Premijera Srbije krajem juna. Izlažući svoj ekspoze pred poslanicima Skupštine Srbije poručila je, između ostalog, da nastavlja politiku mira i saradnje na Kosovu i Metohiji, sa ciljem postizanja istorijskog kompromisa i poverenja srpskog i albanskog naroda. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.