Kosovska policija započela kampanju o bezbednosti u saobraćaju

Zbog bolje bezbednosti u saobraćaju i povećanja opreznosti svih učesnika – pripadnici Kosovske policije započeli su kampanju, u okviru koje će učesnicima u saobraćaju deliti informativne letke sa natpisom "Stigni ti, a ne vest o tebi". Letak sadrži statistiku saobraćajnih nesreća od 2016. i poruke o opreznosti i bezbednosti u saobraćaju. Istovremeno, Kosovska policija uputila je apel svim vozačima da poštuju saobraćajna pravila i najavila sprovođenje pooštrenih zakonskih mera.

"Znajući da je tokom letnjih meseci veliki priliv vozila, kao i da je kretanje ljudi intenzivnije – apel svim učesnicima u saobraćaju da budu oprezni i poštuju pravila koja proizilaze iz zakona o saobraćaju," saopštila je Kosovska policija tokom vikenda.

"Da se pridržavaju brzine propisane saobraćajnim znacima, da izbegavaju vožnju kad su umorni – pospani, da ne upravljaju vozilom pod uticajem alkohola i ne koriste telefone tokom vožnje," dodaju. 

Iz KP-a podsećaju i da je u prvih šest meseci 2017. broj saobraćajnih nesreća sa materijalnom štetom, povredama, ali i onih sa smrtnim ishodom porastao u odnosu na isti period prošle godine. 

Takođe, poručuju i da će ubuduće sprovoditi oštrije zakonske mere protiv svih onih koji ugrožavaju ljude i stvaraju nesigurnost u saobraćaju. 

Tokom prvog dana vikenda – u subotu je, kako je navodi u dvadesetčetvoročasovnom izveštaju KP-a, zabeleženo 33 saobraćajne nezgode sa povredama i 24 saobraćajnih nezgoda bez povreda. Takođe, izdato je 997 kazni.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.