Brat gradonačelnika Obilića razrešen sa funkcije v.d. zamenika direktora KEK-a

Foto: Fejsbuk / AAK

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Privremeni odbor Kosovske energetske korporacije (KEK) odlučio je da razreši Envera Gašija (Gashi) sa funkcije vršioca dužnosti zamenika direktora ovog javnog preduzeća.

Enver Gaši je brat gradonačelnika Obilića, Džafera Gašija (Xhafer Gashi).

Odluka o njegovom razrešenju doneta je u utorak, 22. juna.

„Privremeni odbor direktora doneo je odluku o razrešenju zamenika izvršnog direktora, Envera Gašija i ukinuo preliminarnu odluku o imenovanju Gašija na ovu funkciju“, navodi se u saopštenju.

Odbor je takođe, na ovom sastanku doneo još nekoliko odluka.

„Privremeni odbor direktora KEK-a i Odbor za reviziju takođe su doneli odluke o promenama osoblja na pozicijama korporativnog sekretara i službenika za unutrašnju reviziju“, navodi se.

Izneti su i razlozi za odluke koje su donešene u utorak.

„Da bi se promenila dinamika rada i ojačali procesi kojim se očekuje da se korporacija suoči, kako na polju proizvodnje tako i na unapređenju životne sredine, odlučeno je na ovaj način“, saopšteno je.

Pre nego što je izabran za vršioca dužnosti direktora KEK-a, Enver Gaši je bio član Skupštine opštine u Obiliću ispred stranke „Alijansa za budućnost Kosova“. Takođe je bio kandidat za poslanika na opštim izborima 2017. godine.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.