Bojleri marke koja se prodaje i u Srbiji povučeni sa tržišta zbog opasnosti od strujnog udara

bojler
FOTO: KoSSev

Električni bojleri sa emajliranim kazanom robne marke TALAS čija je zemlja porekla Bugarska, povučeni su sa tržišta zbog rizika od električnog udara, navodi se na sajtu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima (NEPRO).

Reč je o modelima E5044 i E5035 zapremine 50 litara, sa grejačem 1,5КW, neto težine 17,7 kilograma, koji su proizvedeni ove godine, piše Euronews Serbia.

U opisu rizika na sajtu NEPRO navodi se da nesavršenost konstrukcije u pogledu zazora osnovne izolacije kod poznatog broja električnih bojlera može da dovede do strujnog udara ako nisu ispunjeni zahtevi navedeni u uputstvu za instalaciju.

Prodaja spornih bojlera je stopirana. U saradnji sa proizvođačem, a po dostavi originalnih ispravnih ožičenja izvršiće se zamena spornog dela od strane ovlašćenog servisa ili će se proizvod zameniti novim.

Uvoznik bojlera je „ELIT INOX“ doo Čačak, a distributeri „RENOME“ Beograd, „EXPERT“ Leskovac, „VODOTEHNS“ Čačak i „EUROIMPEX“ Niš.

Nova.rsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.