Blic: Telekom ušao u drugi krug tendera za kupovinu operatera IPKO

Foto: (KoSSev) MTS poslovnica u Kosovskoj Mitrovici

„Telekom Srbija“ ušao je u drugi krug tendera za kupovinu telekomunikacione kompanije koja posluje na Kosovu – IPKO, saznaje „Blic“.

Sa njim u trci su još sedam kandidata zainteresovanih za ovog operatera koji je u vlasništvu Telekoma Slovenije.

Iz ove kompanije nisu želeli zvanično da potvrde saznanja Blica, ali ovaj medij podseća da je u intervjuu za njihovo današnje štampano izdanje, koordinator za internet i multimediju „Telekom Srbija grupe“, Vladimir Lučić, istakao da su oni izuzetno zainteresovani za ovu transakciju.

„Naša ponuda nije politička već, naravno, ekonomska i za nas vrlo bitna u realizaciji našeg cilja da postanemo telekomunikacioni lider. Ne razumem baš one koji porede ovu našu ponudu sa ponudom koju smo dali u Albaniji pre dve godine. Mi već poslujemo na području Kosova i Metohije kao fiksni i mobilni operator i ne vidim zašto bi neko bio protiv našeg dodatnog investiranja, jer je to pre svega dobro za korisnike i ekonomiju na ovom području. Ali sačekaćemo da vidimo kako će se situacija odvijati“, naveo je Lučić.

Blic podseća da je, iako je vlasnik 100 odsto udela kosovskog operatera mobilne telefonije IPKO Telekom Slovenije, Odbor Regulatornog tela za elektronske i poštanske komunikacije (RTEPK) u julu prošle godine doneo odluku po kojoj on ne može da promeni vlasnika bez prethodnog odobrenja ovog tela.

Blic

O tome da Telekom Srbija želi da kupi IPKO prethodno je pisao i Kosovski javni Servis, RTK, takođe se pozivajući na svoja saznanja. Više o tome u:

RTK: „Telekom Srbija“ želi da kupi IPKOPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.