Bivši kosovski ministar zdravlja osuđen zbog seksualnog zlostavljanja

baljići Nasim
FOTO: Koha

Osnovni sud u Peći osudio je bivšeg kosovskog ministra zdravlja, Numana Balića, na dve godine zatvora, i proglasio ga krivim za seksualno zlostavljanje, prenosi Zakletva za pravdu (Betimi për Drejtësi).

Baliću je određena i dodatna kazna u vidu zabrane bavljenja medicinom u periodu od dve godine.

Prema optužnici koju je u septembru prošle godine podnelo Osnovno tužilaštvo u Peći, Baliću se na teret stavlja da je 12. avgusta 2020. godine oko 22.00 časa u Opštoj bolnici u Peći, kao zdravstveni radnik zloupotrebio zdravstveno stanje žrtve i podsticao je da je „seksualno dodirne bez njenog pristanka“.

Žrtva je uspela da pobegne, prvo do prozora, odakle je zatražila pomoć obezbeđenja, a zatim je slučaj prijavila policiji, navodi se u optužnici.

Ona je te noći bila u pratnji šestomesečnog deteta, koje je bilo hospitalizovano na ortopedskom odeljenju u pomenutoj bolnici.

Inače, Balić je prethodne godine oslobođen optužbi za seksualno uznemiravanje osobe zaposlene u bolnici u kojoj radi, javili su u avgustu prošle godine prištinski mediji.

Balić je bio poslanik u trećem sazivu kosovske skupštine (2007 -2010), a ministar zdravlja 2003. godine.

Pročitajte još:

Peć: Podignuta optužnica protiv bivšeg ministra zbog seksualnog zlostavljanja

Bivši kosovski ministar osumnjičen za seksualni napad, tvrdi da je slučaj montiran

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.