Beriša obećao albansko državljanstvo za svakog građanina sa Kosova ukoliko dođe na vlast

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog; sinoćno izdanje)

Lider Demokratske stranke Salji Beriša (Sali Berisha) obećao je da će, ukoliko dođe na vlast, svakom stanovniku Kosova ponuditi mogućnost da dobije albansko državljanstvo ili da zadrži oba, kako kaže, radi poboljšanja odnosa sa Kosovom.

Beriša je u subotu razgovarao sa predstavnicima dijaspore. Pitali su ga o mogućim novim odnosima između Albanije i Kosova ako se vrati na vlast.

„Jedan od prvih sporazuma koji će biti potpisan sa Vladom Kosova biće sporazum o državljanstvu. Svaki Albanac sa obe strane granice imaće pravo da bira državljanstvo koje želi ili da ima dva državljanstva”, rekao je Beriša.

Između ostalog, bivši predsednik Albanije kaže da će Kosovu dati ono što sadašnji premijer Edi Rama daje Srbiji.

„Albanija će lobirati kao što je lobirala i ranije za veće međunarodno priznanje Kosova i podržaće Kosovo u optuživanju Srbije pri međunarodnim organizacijama za srpski genocid na Kosovu i u severnoj Albaniji. To će biti stavovi Demokratske stranke u odnosu na Kosovo“, izjavio je on.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.