Bećaj: Asocijacija postaje važnija nego država Kosovo

Izvor: www.info-ks.net (tekst na bošnjačkom originalno preuzet sa www.info-ks.net)

"Asocijacija srpskih opština je samo početak produbljavanja krize, a ne i rješenje problema. Zapravo, Srbi u Asocijaciji i Asocijacija kao takva za mnoge predstavlja samo početak produbljavanja krize, uključujući i neke zemlje međunarodne zajednice, a biće možda i daleko značajnija nego samo Kosovo kao država", rekao je analitičar Behlul Bećaj, u intervjuu listu "Koha ditore".

Zbog izbora u Srbiji i na Kosovu Sporazum od 19. aprila bi mogao da dobije potpuno novu dimenziju. Ukoliko vlast u Srbiji dobije Srpska napredna stranka bez koalicionih partnera ojačaće uloga Vučića i njegove partije u toj mjeri da bi bilo nemoguće odbiti njegove zahtjeve koje postavi međunarodnoj zajednici u vezi Kosova, rekao je Behlul Bećaj.

Po njegovim riječima pitanje Sporazuma od 19. aprila bi moglo da dobije možda potpuno novu dimenziju poslije završetka izbora u Srbiji i na Kosovu.

Beqaj je naglasio da bi pobjeda Aleksandra Vučića mogla da poveća zahtjeve Srbije prema Kosovu koje neće odbiti ni međunarodni faktor zbog interesa da odvoji Srbiju od Rusije.

Govoreći o formiranju nove partije Fatmira Limaja i Jakupa Krasnićija analitičar Bećaj je rekao da je PDK više štete nanijela makijavelistička i autoritarna politika njenog lidera, nego odlazak ovih dveju poznatih ličnosti.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.