Batrovci: Kod Albanca iz Orahovca pronađena municija i neprijavljene devize

Foto: Uprava carine

Srpski carinici sprečili su pokušaj krijumčarenja municije za gasni pištolj i neprijavljenih deviza u iznosu od 10.000 evra. Roba je pronađena na graničnom prelazu Batrovci u automobilu Albanca iz Orahovca, državljanina Srbije,  saopštili su iz Uprave Carina.

Prekršaj je otkriven u subotu u večernjim časovima, na ulazu u Republiku Srbiju, nakon što je Albanac, vozač ‘dačije’ nemačkih registarskih oznaka na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, rekao da sa sobom nosi samo lični prtljag i sumu novca od hiljadu evra.

Detaljnim pregledom automobila, carinici su u torbici koja se nalazila na suvozačevom sedištu pronašli belu i žutu kovertu i novčanik pun neprijavljenih deviza sa ukupno 20.000 evra. Putniku je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra.

Zatim su carinici u plastičnoj kesi u gepeku automobila, među putnim torbama, pronašli kutiju sa 50 metaka za gasni pištolj kalibra 9 mm.

Albanac, srpski državljanin je zajedno sa otkrivenom municijom predat policiji u dalju nadležnost.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.