Bahtiri: Tači i Vučić dogovorili podelu, znam tačno gde će granica biti

Izvor: Klan Kosova (Tekst je izvorno preveden sa albanskog osim naslova koji je adaptiran)

Gradonačelnik Mitrovice, Agim Bahtiri, rekao je da je predsednik Hašim Tači postigao sporazum sa svojim srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem, a koji takođe uključuje i podelu dela severa.

Bahtiri kaže da mu je predsednik Tači 2016. godine rekao o podeli i pregovorima o teritoriji Kosova.

„Razgovarao sam sa Hašimom Tačijem 2016. godine i znam tačno gde će biti granica. Čak i u vreme sahrane Ise Boljetinca, i u to vreme sam još znao zašto je Tači bio protiv sahrane. To je bilo 2016. godine, kada me je Tači upoznao sa izgledom albanske i srpske granice“.

Sporazum Vučića i Hašima Tačija je granica – da Sever, obuhvatajući deo od gornjeg dela Čabre, sela u opštini Zubin Potok, zatim Mitrovica, počevši od sela Gornje Vinarce, Donje Vinarce, Gušavac, Vidomirić, radijusom glavnog dela grada Mitrovice, sve do albanskog groblja u Mitrovici, zatim preko reke Sitnice u delu gde su Boljetin, Žaža, Ceraja, Košutovo, Vlahinja i sve to ostane deo teritorije Kosova

Bahtiri je na TV Klan Kosova rekao da je ovaj plan dobro poznat Ramušu Haradinaju i svim drugim liderima, koji danas, kako tvrde, ne žele javno da kažu o čemu se radi.

„Tačno znam šta će biti. Njegov plan podržavaju Isa Mustafa i drugi, koji su rekli da ćemo se boriti da ne dođe do podele granice“.

„Mislili smo da LDK Ibrahima Rugove neće oprostiti to da se se pregovara o teritorijama. A Tači i ostali koji žele pregovarati o teritorijama – nećemo prihvatiti. Odbijamo da potpišemo sporazum koji je Tači sklopio sa predsednikom Srbije u Beloj kući.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.