AZP i Akvarijus: Eko art festival prvi put u Kosovskoj Mitrovici, otvoren konkurs za učešće

Akcija zajedničke pomoći (AZP) i galerija Akvarijus raspisuju konkurs za učešće na Eko art festivalu koji će se od 23. do 25. maja, po prvi put, održati u Kosovskoj Mitrovici. Pravo prijave na konkurs učešća imaju svi mladi ljudi – srednjoškolci i studenti koji imaju umetnički senzibilitet i, dodaju iz galerije Akvarijus, osećaj za zaštitu životne sredine.

Na festivalu će biti predstavljeni radovi učesnika koji su pohađali barem jednu od četiri edukativne ekološko-umetničke radionice, vizuelne umetnosti – film i fotografija, likovne umetnosti, primenjene umetnosti i modni dizajn, vajarstvo – koje će biti održavane u periodu od 30. marta do 15. maja (četiri radionice u trajanju od po tri sata).

Autori najboljih radova u četiri kategorije – fotografija, film, likovne umetnosti, primenjene umetnosti i modni dizajn, dobijaju plaketu i novčani iznos od 100 američkih dolara.

Prijava kandidata traje do 19. marta, od 20. do 25. marta obaviće se razgovor sa kandidatima, posle čega će biti objavljeni rezultati konkursa – najkasnije do 26. marta.

Prijava na konkurs treba da sadrži – ime i prezime kandidata, kratku biografiju i oblast za koju se konkuriše – vizuelne umetnosti, likovne umetnosti; primenjene umetnosti i dizajn; vajarstvo.

Prijave možete poslati elektronskim putem, na adresu ofice@ecoartfest.org sa naslovom – Konkurs za Eko art festival.

Eko art festival podržan je od strane UNMIK-a.

Sve informacije o festivalu i konkursu možete pročitati na Internet stranici ecoartfest.org.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.