Audicija za predstavu „Ljubav u getu“ sutra u Gračanici

Dom Kulture "Gračanica"
„Ljubav u getu“ Dom Kulture „Gračanica“

Amatersko pozorište „Janićije Popović“, u sklopu Doma kulture „Gračanica“, sutra organizuje audiciju za predstavu „Ljubav u getu“, za učenike uzrasta od 10 do 17 godina.

Kako je saopšteno iz Doma kulture „Gračanica“ audicija će biti organizovana u dva termina, i to od 15.00 i 19.00 časova.

Više informacija o prijavi na audiciju možete dobiti putem imejla domkulturegracanica@gmail.com ili pozivom na broj 038 64488.

Napominje se da će audicija biti održana uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Predstava „Ljubav u getu“ nastala je po motivima teksta „Ljubav u Savamali“ Ivana Lalića.

„Ovo je priča o ljubavi jednog izbeglice Goranca smeštenog u izbegličkom centru u Gračanici i jedne devojke iz Gračanice, o nemogućnosti da dvoje ostvare kontakt zbog predrasuda i stereotipa, što je i suština ovog dramskog dela“, navode iz Doma kulture.

Za razliku od Romea i Julije, gde se ljubavi protivi porodica, kako dodaju, ovde prepreku predstavljaju predrasude i stereotipi budući da je izbeglica Goranac musliman, a devojka iz Gračanice – Srpkinja.

„Ovaj komad se, za razliku od ‘Romea i Julije’, jedne od najpoznatijih drama o nesporazumu, završava srećno“, poručuju iz gračaničkog Doma kulture.

Amatersko pozorište pod nazivom „Janićije Popović“ je 2014. godine obnovilo rad s ciljem da okupi decu i mlade, gde će moći da provode slobodno vreme, razvijaju talente, uče o glumi i pravljenju pozorišnih predstava.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.