Arlov u čestitki: Da pobedimo pošast koja je napala planetu, Banjaluka uz vas


Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banjaluke Milorad Arlov uputio je novogodišnju čestitku srpskom narodu.

Prva želja odnosila se na borbu protiv kovida 19. „Da svi u Novoj godini pobjedimo zajedno ovu pošat koja je napala cijelu planetu“, naveo je u pisanoj čestitki.

Arlov, koji je i donator centra „Podrži me“, poseban pozdrav uputio je deci sa poteškoćama u razvoju i njihovim porodicama, koje je ove godine i ugostio u RS.

„Narednu 2021. godinu – neka Vam bude mirna, prosperitetna sa više radnih mijesta i većim primanjima svima na Кosmetu. Želim, nadam se i radujem da u narednoj godini imate još više djece, radosti i veselja. Ako niz Vaše obraze i poteknu suze neka budu od radosti i sreće!“, naveo je Arlov.

Obećao je da će i naredne godine organizacija kojom rukovodi iz RS humanitarno pomagati Srbe sa KiM-a.

Inače, Arlovu je pre tri dana, kako je tada saopštila Kancelarija za KiM, onemogućen dolazak na Kosovo, gde je trebalo, prema tradiciji unazad nekoliko godina, da podeli novogodišnje paketiće. To je takođe učinjeno i juna, i tada mu je, kako je Arlov kazao, uručen „dokument“ u kojem se navodi da bi svojim dolaskom „ugrozio političku, nacionalnu i zdravstvenu situaciju na Кosovu“. Ovog puta nismo uspeli da dobijemo odgovor za uskraćivanje dolaska od nadležnih prištinskih vlasti, ali je prištinska Gazeta to takođe javila uz naslov sa naslovom „Još jedan Deda Mraz na Severu, policija zabranila ulaz srpskom zvaničniku“.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.