Arifi: Uveren sam da je Kurti persona non grata u SAD

FOTO: Preuzeto sa Albanian Post

Izvor: Albanian Post (Deo teksta je preveden sa albanskog, naslov je adaptiran)

Građani Kosova i Albanije znaju da su SAD proglasile Saljija Berišu nepoželjnom osobom, ali je predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi sve iznenadio kada je izjavio da Beriša nije jedini politički lider čije je ime na ovoj crnoj listi.

U intervjuu za Euronews Albania, Arifi je kazao da je Aljbin Kurti persona non grata, ali kada ga je Albanian Post zamolio za detalje, kazao je:

„On nije zvanično nepoželjan“, ponovio je.

Njegov argument je: „Verujem da je to istina“.

Njegovo uverenje je stvoreno kada je video da je „politika koju je Aljbin Kurti vodio prema SAD politika koja više pomaže Rusiji“.

Kaže i da bi i drugi shvatili da je ono što govori istina, kada bi samo videli Kurtijevo političko delovanje.

„Treba pročitati najnovija dešavanja, videti sastanke koje je održao Aljbin Kurti i sada možemo da donosimo zaključke. Na primer, nisu bili na jutarnjoj molitvi u SAD, od 4.000 zvaničnika koji su tamo bili pozvani, nisu bili samo Aljbin Kurti i Vjosa Osmani“, rekao je Arifi za AP.

Suprotno onome što kaže Arifi, SAD nikada nisu izdale nijedan zvanični dokument koji bi premijera Kosova naveo pod bilo koju za njih problematičnu klasifikaciju.

Inače, u maju prošle godine posetio je i SAD.

Tokom posete Americi razgovaralo se o Kurtijevom putovanju i izrečene su kritike zbog izostanka susreta sa političarima visokog profila, ali nikada nije rečeno da je premijer Kosova deo bilo koje liste.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.