Apelacioni sud potvrdio optužnicu Miljaimu Zeki

Miljaim Zeka
Miljaim Zeka

Apelacioni sud Kosova odbio je kao neosnovanu žalbu za poništenje optužnice i osporavanje dokaza u slučaju optuženih I.K, M.Z i E.K.

Ovim je sud potvrdio odluku Osnovog suda u Prištini od 26.12.2018, a time i optužnicu Specijalnog tužilaštva Kosova od 28.12.2018 godine.

Prema ovoj optužnici Iljir Krasnići i Miljaim Zeka se terete za saradnju u vršenju krivičnog dela obmane i krivičnog dela utaje poreza, dok se sa optuženim Edmondom Kerljiuem terete za krivično delo pranje novca.

Podsetimo, Specijalni tužilac Afrim Šefkiu optužio je poslanika Miljaima Zeku da je umešan u ilegalne poslove sa izdavanjem viza i da je od žrtava primio oko 345.000 evra.

Apelacioni sud je ocenio da žalba nije osnovana jer je prvostepeni sud svojom odlukom pružio dovoljno osnova, da optužnica tužilaštva raspolaže sa dovoljno dokaza kako bi podržalo navode za koje se dotični terete.

RTK2

Pročitajte još:

Miljaim Zeka u kućnom pritvoru

Uhapšen kosovski poslanik Miljaim Zeka, pretio specijalnom tužiocu

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.