Apelacioni sud potvrdio optužnice protiv Kusari-Ljilje, Bećaja, Gašija, Rašića i ostalih

Sud
FOTO: N1

Tekst je izvorno preuzet sa KosovaPress, osim naslova koji je adaptiran

Apelacioni sud Kosova odbacio je kao neosnovane žalbe branilaca na optužnicu protiv bivših ministara vlade „Tači 2“, Mimoze Kusari-Lijlje (Mimoza Kusari- Lila), Besima Bećaja (Besim Beqaj), Dardana Gašija (Dardan Gashi), Nenada Rašića, Flanze Hodže (Fllanze Hohxa) i Arbena Đuke (Arben Gjuka), koji su optuženi za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja u slučaju „Hidrocentrala“.

Ovo je saopštenje u celosti:

Apelacioni sud Kosova odbacio je kao neosnovane žalbe branilaca za odbacivanje optužnice i protivljenje dokazima u slučaju okrivljenih B. B., M. K.L., N.R., D. G., F. H. i A. Gj. Odluka Osnovnog suda u Prištini od 04.03.2021. je podržana i krivični postupci protiv njih biće nastavljeni u skladu sa pravilima krivičnog postupka.

Specijalni tužilac tereti dotične okrivljene za krivično delo „Zloupotreba službenog položaja ili službenog autoriteta u saizvršilaštvu“ iz člana 422 stav 2 u vezi sa članom 31 Krivičnog zakona Republike Kosovo (KZRK).

Apelacioni sud je takođe odbacio žalbu Specijalnog tužilaštva za ostale optužene u ovom slučaju: L.F., F.H., F. C., M.R., A.N., F.K., I.I., G.J., B.B., G. Sh., N.H., A.A., krivični postupak protiv njih je obustavljen, zbog relativne zastarelosti krivičnog gonjenja.

Apelacioni sud je utvrdio da žalbena presuda nije umešana u suštinsku povredu odredbi krivičnog postupka i da je prvostepeni sud presudio pošteno i zakonito, navodeći dovoljne razloge prilikom postupanja po zahtevima branioca za odbacivanje optužnice.

Pročitajte još:

Rašić zbog optužnice podneo ostavku sa mesta šefa Kancelarije za zajednice

Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Kusari, Bećaja, Rašića, Gašija i ostalih

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.