Apel za pomoć Dražanu Vučiću koji se bori sa metastazama melanoma

Dražan Vučić
FOTO: nsdanas.rs

Već pet godina se Dražan Vučić (33) iz Novog Sada bori sa metastazama melanoma. Prema rečima njegove sestre, pored velikih uspona i padova proteklih godina, tok lečenja ide dosta dobro zahvaljujući doktorima na klinici Ačibadem u Istanbulu. Predlog lekara je odlazak u Izrael, na TIL terapiju, prenosi novosadski portal NS Danas.

Za samu bolest je saznao tako što se u avgustu 2015. godine obratio lekaru nakon što je primetio uvećanje na vratu, za koje se ispostavilo da je metastaza melanoma na limfnom čvoru vrata. Od tog dana kreće njegova svakodnevna borba sa ovom bolešću.

Dražan Vučić Fondacija AleksandraŠapića Budi Human

Kako kaže njegova sestra Slađana, Dražana očekuje pregled u Izraelu, a tada bi trebalo da dobije i predračun troškova. Očekuje se da bi ta suma mogla da bude oko 180.000 evra. Da mu se stanje ne bi pogoršalo dok se novac ne skupi, Dražan ide na terapije u Istanbul, gde se leči od januara prošle godine.

Odatle su se upravo vratili, a prema Slađaninim rečima, opšte stanje njenog brata je dosta dobro. Pre tri nedelje je imao operaciju creva, od koje se oporavio. Na kontroli u Istanbulu imao je pregled pet skenerom i njegova doktorka Bašak je zadovoljna. Ona mu je predložila dalju imunološku terapiju do odlaska u Izrael.

Da se s tumorom melanoma u metastazi Dražan bori samo osmehom i vedrinom, ovaj karatista odavno bi pobedio. Međutim, njegova porodica zbog teške finansijske situacije nije u mogućnosti da obezbedi neophodna sredstva za nastavak lečenja, zbog čega je prinuđena da zatraži pomoć od humanih ljudi.

Novac možete uplatiti:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 227 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human227 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-458752-56

Uplatom na devizni račun: 00-540-0001808.5
IBAN: RS35160005400001808565
SSWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Za Dražana je pokrenuto prikupljanje novca i na strani Gofundme.

nsdanas.rsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.