Ansambl Venac pokrenuo televiziju „TVnet Venac“ na srpskom i engleskom

Ansambl narodnih igara i pesama sa KiM „Venac“ iz Prištine, sa privremenim sedištem u Gračanici, pokrenuo je televiziju „TVnet Venac“ na srpskom i engleskom jeziku, u okviru svog Centra za digitalizaciju.

Iz ovog ansambla poručuju da nastavljaju da unapređuju svoj rad, te da su procesom digitalizacije uslove rada obogatili dodatnom video, foto, elektronskom, računarskom i softverskom opremom.

Venac je digitalizaciju započeo 31. decembra 2020. godine opremom vrednom dva miliona dinara za koju je finansijska sredstva obezbedilo Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.

„Venac je prva ustanova kulture koja je započela proces digitalizacije na Kosovu i Metohiji, a sada i prva ustanova koja je formirala internet televiziju za prezentovanje svog rada široj javnosti, a sve u cilju zaštite bogatog nematerijalnog kulturnog nasleđa“, poručili su.

Najavljuju da će gledaoci na „TV net VENAC“ moći da prate sve koncertne, ali i sve ostale aktivnosti Ansambla.

„TVnet VENAC“ je urađen na inicijativu direktora Snežane Jovanović, a uz podršku medijskih saradnika i po uzoru na ruske i britanske televizije, navode.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.