Ansambl Venac: Digitalizacija i humanitarna akcija

FOTO: Ansambl Venac

Ansmbl Venac iz Gračanice nastavio je sa procesom opremanja svog Centra za digitalizaciju, dok je staru računarsku opremu odlučio da donira deci iz socijalno ugroženih porodica, udruženju dijabetičara i lokalnim javnim preduzećima.

Ansambl Venac krenuo je u proces digitalizacije svoje arhive i umetničkog rada otvaranjem posebnog centra krajem prošle godine.

Centar za digitalizaciju je ove godine obogaćen dodatnom opremom – računarima, foto i video opremom u iznosu od milion dinara.

„Ukupna vrednost opremanja Venčevog Centra za digitalizaciju vredi dva miliona dinara a finansiralo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije“, navode iz ovog Ansambla.

Ansambl Venac je prva kulturna ustanova na KiM-u koja je započela proces digitalizacije.

Sa druge strane, ovaj Ansambl odlučio je da staru računarsku opremu donira deci iz socijalno ugroženih porodica u Gračanici – braći Petrović Nemanji, Mihajlu i Strahinji, braći Đorđević Jovici, Andriji i Mihajlu, koji će ubuduće lakše pohađati školsku nastavu kod kuće.

Računari su dodeljeni i Udruženju dijabetičara iz Gračanice „Slatko Srce“.

Iz Venca poručuju da ovo Udruženje nema svoje prostorije, već da funkcioniše u kućnim uslovima, ali i da su njegovi članovi u ranijem periodu boravili skoro dve godine u prostorijama Ansambla.

Takođe, pet računara dodeljeno je lokalnim javnim preduzećima, među kojima su „Vodovod“ i „Javno stambeno preduzeće“.

Primopredaja računarske opreme – osam računara i skenera organizovana je od 01. do 03. aprila 2021.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.