Analitičari sa Severa o taksama, dijalogu i njihovom uticaju na stanovništvo

Nakon više od sedam godina pregovora na različitim institucionalnim nivoima, dijalog između Beograda i Prištine prekinut je novembra meseca prošle godine. Do prekida dijaloga došlo je upravo zbog uvođenja taksi na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Po navodima srpskih zvaničnika, do nastavka dijaloga neće doći sve dok se takse ne ukinu. U međuvremenu, političku situaciju u Prištini zakomplikovala je ostavka kosovskog premijera, Ramuša Haradinaja, kao i odlaganje procesa raspisivanja vanrednih izbora.

Da li će takse biti ukinute i dijalog nastavljen, ko će upravljati dijalogom i kako se dijalog odrazio na život stanovništva, teme su o kojima smo razgovarali sa izvršnom direktoricom Nove društvene inicijative, Jovanom Radosavljević i vlasnikom Radio Televizije Mir, Nenadom Radosavljevićem.


Ova publikacija je izrađena uz pomoć Evropske unije. Sadržaj videa je isključiva odgovornost portala KoSSev i ni na koji način se ne može smatrati kao stav Evropske unije ili BIRN-a i UNK-a.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.