Ambasador VB: ZSO nije opasnost po ustavni poredak Kosova

Ambasador Velike Britanije u Prištini Ruari O' Konel izjavio je danas da u formiranju Zajednice srpskih opština nije video nikakvu opasnost po, kako je rekao, ustavni poredak Kosova.

"Nisam video nikakvu opasnost od formiranja Zajednice srpskih opština, što bi moglo da ugrožava ustavni poredak i siguran sam da to Vlada Kosova ne bi ni dozvolila," rekao je O' Konel za prištinski list "Koha ditore".

On je naglasio da je uloga Evropske unije u posredovanju u tom procesu bila jasna od samog starta.

"Mi ćemo nastaviti da nadgledamo sprovođenje tih sporazuma, ali angažovanje treba da pokažu obe strane," rekao je ambasador.

Komentarišući najavu Pokreta "Samoopredelenje" da će povući potpis sa sporazoma o osnivanju ZSO, ambasador Britanije je rekao da to ne može da se dogodi.

Govoreći o najavljenim protestima opozicije, O' Konel je rekao da su, po njemu, protesti vrednost, ali i upozorio da će, ukoliko dođe do protesta, oni izazvati posledice po Kosovo.

Tanjug

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.