Aleksandar Jablanović kod Vulina u Ministarstvo rada

Nekadašnji šef Srpske liste u kosovskom parlamentu Aleksandar Jablanović postavljen je za državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, objavljeno je u najnovijem broju "Službenog glasnika". Rešenje o njegovom postavljenju na tu funkciju potpisao je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, javio je Tanjug. Jablanović je partijski saborac ministra Vulina.

Na zajedničkom sastanku kosovskih Srba sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem i ministrom za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandrom Vulinom u Beogradu 23. oktobra, saopšteno je da će Aleksandar Jablanović obavljati "drugu odgovornu" javnu funkciju u sistemu Vlade Republike Srbije, ali tada nije saopšteno i koju. 

Za predsednika Srpske liste je postavljen Slavko Simić, takođe iz Leposavića, koji je tokom tzv. rascepa Srpske bio upravo na strani Aleksandra Jablanovića. On je, kao šef poslaničkog kluba, u jednom od svojih pisanih saopštenja nedavno tvrdio da Srpska lista nije izvršila nikakvu promenu kojom je nakon smenjivanja Jablanoviá, drugi ;lan Srpske, Branimir Stojanović izabran za koordinatora liste:

"Ova vest je dezinformacija, sračunata upravo ka podrivanju jedinstva unutar Srpske liste i ona je neistinita bez obzira iz kog izvora dolazi. Poslanički klub je jedinstven i najveći broj poslanika upravo podržava predsednika Srpske liste, gospodina Aleksandra Jablanovića." Simić je tada pozvao Kancelariju za KiM da se, kako je naveo, "ne bavi odnosima unutar Srpske liste, jer su ti odnosi političke prirode", te da je većina navoda koji su "predmet obračuna", u medijima "izmišljeni, a što je lako proverljivo".Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.