Albin Kurti predvodi delegaciju Kosova u poseti Evropskom parlamentu

Parlamentarna komisija Kosova za spoljne poslove, koju predvodi predsednik ove komisije, Albin Kurti, boravi u službenoj poseti  Briselu gde se sastala sa delegacijom evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu, saopšteno je na sajtu skupštine Kosova.

Albin Kurti se zahvalio predsedniku delegacije Evopskog parlamenta, Eduardu Kukanu, na, kako je saopšteno, “dosadašnjoj pomoći koju je davao Kosovu kako bi Kosovo prevazišlo  izazove sa kojima se suočavalo”. U delegaciji Evropskog parlamenta su pored Kukana, bili i Tanja Fajon, Ivo Vajgl, Nikola Vuljanić i Knut Flekenštajn

Članovi kosovske delegacije su  odgovarali na postavljena pitanja  evropskih parlamentaraca u vezi sa  osnivanjem Suda za ratne zločine, predstojećim izborima, liberalizacijom viza, uključujući i pitanje azilanata sa Kosova.

Kosovska delegacija će se tokom svog boravka u Briselu sastati i sa članovima Komisije za spoljne poslove, kao i sa izvestiocem za Kosovo u Evropskom parlamentu, Ulrike Lunaček.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.