Albanska koalicija „Jednoglasno” neće biti deo nove crnogorske vlasti

FOTO: Nezavisne novine

Albanska koalicija „Jednoglasno” neće biti deo nove vlasti, jer, kako su kazali, ne mogu biti deo nove crnogorske vlade koju dominantno čine stranke i politike koje ne žele ravnopravnost Albanaca u Crnoj Gori i sa kojima se programski i strateški razlikuju, pišu podgoričke Vijesti

Iz te koalicije su u odgovoru mandataru Zdravku Krivokapiću naveli da stranke koje dominantno čine novu vladu, nisu glasale da Tuzi postanu opština, kao ni za Zakon o upotrebi nacionalnih simbola.

„Te stranke državu Kosovo nazivaju lažnom, a često i terorističkom i ne žele građansku već (veliko)srpsku Crnu Goru“, kaže se u odgovoru.

Čelnici tih stranaka, kako su kazali, i na početku 21. veka, „sanjaju o zauzimanju Skadra, Dubrovnika, Peći i Prizrena i govore o otkopavanju oružja“.

KoSSev: A kako je vođa URA-e Dritan Abazović komentarisao prethodnu odluku Bošnjačke stranke da takođe ne bude deo nove crnogorske vlade, pogledajte u njegovom gostovanju u prekjučerašnjim Vijestima.

 

„Oni članstvo u NATO smatraju strateškom greškom, baš kao i nezavisnost Crne Gore. Podržavaju pokušaje prisvajanja naših zajedničkih svetinja, kojim Srpska pravoslavna crkva udara u temelje multietničke i multikonfesionalne realnosti u zemlji“, navodi se u odgovoru.

Iz koalicije su poručili Krivokapiću da bi „bili srećni kada sve prethodno navedeno ne bi bila istina“.

„Ako nas konkretnim delovanjem budete ubedili u suprotno, bićemo neizmerno radosni“, kazali su iz koalicije „Jednoglasno“.

Oni su naveli da će u Skupštini podržati svaku odluku ili pravni akt za koje ocene da su u opštem interesu.

Vijesti

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.