Albanija: Uhapšeno 19 ljudi zbog gajenja i trgovine drogom, među njima i policajci

Hapšenje policija

Istraga započeta 2018. godine usmerena ka pronalasku osumnjičenih za uzgajanje i trgovinu drogom, rezultirala je hapšenjem 19 ljudi. Među uhapšenima su i čelnici policije, ali i brat gradonačelnika grada na Severu Albanije, koji je, kako se pretpostavlja, bio zadužen za pronalazak kupaca na Kosovu i u Crnoj Gori, prenosi prištinska Koha.

Nakon duže istrage, policija u Albaniji uhapsila je 19 osoba iz oblasti Kusa, Puka, Kruje i Lježaza osumnjičenih za umešanost u gajenje i trgovinu drogom.

Ove osobe se sumnjiče da su novcem koji su davali policajcima, dobijali garancije od Ramiza Cenaja, Arbena Kalasija i Naima Kadiutija da posade narkotike na parcelama u udaljenim predelima Puksa i Kuksa.

Među uhapšenima su bivši šef policije u Kukešu, Arben Kaljaja (Kalaja), policajac Kukeškog komesarijata, Ramiz Cena i brat gradonačelnika grada Fushë-Arrëzit, Arben Tuci.

Koha prenosi da je Arben Tuci igrao ulogu u pronalaženju kupaca uglavnom na Kosovu i u Crnog Gori. Albert i Arben Tuci, prethodno su bili osuđeni na 7 godina zatvora zbog trgovine narkoticima.

Među uhapšenima je i Krešnik Murataj (Kreshnik), za kojeg se veruje da je bio vođa grupe uzgajivača zajedno sa Škeljćimom Skacinijem (Shkëlqim).

Za Muratija se ujedno navodi da je razmenjivao kanabis za oružje.

Uloga policije u ovim kriminalnim radnjama je takođe vidljiva, prenosi Koha.

Sumnja se da jedan od policajaca u Kukeškoj policiji, nije u potpunosti uništio količinu pronađenog kanabisa u akciji Kosovske policije u avgustu prošle godine, te da su tri parcele ostale netaknute.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.