AlbanianPost: Uklonjene ilegalne kamere u Štrpcu

Izvor: Albanian Post (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Agencija za informacije i privatnost je zvaničnim saopštenjem saopštila da su u opštini Štrpce oduzete nelegalne kamere.

„Agencija za informisanje i privatnost je, nakon izvršenih uviđaja prema planu inspekcijskog nadzora, u koordinaciji sa Tužilaštvom i Policijom Republike Kosovo, danas uklonila i oduzela kamere koje su postavljene suprotno zakonskim kriterijumima u javne površine opštine Štrpce“, navodi se u saopštenju.

U međuvremenu, kaže se da ova agencija, kao odgovorna za zaštitu ličnih podataka građana Kosova, „bavi se svim kršenjima Zakona o zaštiti ličnih podataka, kako bi se obezbedila privatnost građana u skladu sa svim zakonima i propisima koji su na snazi“.

Inače, prema nalogu Osnovnog suda u Uroševcu, Kosovska policija je u julu prošle godine sprovela akciju zaplene bezbednosnih kamera koje su postavile nelegalne srpske strukture u opštini Štrpce.

Tada je Osnovno tužilaštvo u Uroševcu navelo da je pretreseno više lokacija i zaplenjeno više kamera, opreme i dokumenata koji pripadaju nelegalnim srpskim strukturama.

Ove kamere su navodno nadgledale škole, lokalnu televiziju i lokaciju u blizini gradske pošte. Iz Tužilaštva je rečeno da su snimljene slike prosleđivane bezbednosnim strukturama u Srbiji.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.