Albanci uzurpirali manastirsko imanje

Izvor: (tekst na srpskom originalno preuzet) RTK 2

Albanska porodica uzurpirala manastirske parcele, saopštio manastir Sv. Vrača u Zočištu, istakavši da se nastavlja i sa verbalnim provokacijama monaštva.

Iz manastira Sv. Vrača u Zočištu kod Orahovca, danas je saopšteno da je jedna albanska porodica uzurpirala manastirske parcele i da se nastavlja sa verbalnim provokacijama monaštva.

U saopštenju dostavljenom agenciji Tanjug navodi se da je bratija manastira Sv. Vrača nedavno primetila da je jedan od članova albanske porodice Šalja iz sela Zočište, neovlašćeno izorao i zasadio manastirske parcele, koje se nalaze u blizini manastira na mestu Bucina.

Precizira se da se radi o dve parcele površine od 19,8 i 12,3 ara za koje manastir poseduje urednu dokumentaciju.

Osim toga, uporedo sa početkom građevinske sezone i nastavkom radova na obnovi manastirskog kompleksa, nastavljene su i verbalne provokacije prema manastirskoj bratiji i manastirskim radnicima, dodaje se u saopštenju.

Kao primer se navodi događaj od pre nekoliko dana kada je grupa albanske dece, prolazeći putem pored manastira, dovikivala monasima i manastirskim radnicima "OVK, OVK".

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.