Akvarijus: Izložba fotografija Miroslava Lazarevića, autora pobedničkog Krsta u magli

FOTO: Miroslav Lazarević

Povodom proslave Pravoslavne Nove godine, u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici, sutra od 18.30 časova biće održana prezentacija serije fotografija sugrađanina Miroslava Lazarevića. Njegova slika „Krst u magli“ krajem prošle godine, proglašena je za najlepšu na konkursu „100 najlepših slika Srbije“ u konkurenciji od 850 autora. Ulaz je slobodan.

Osim Lazarevića, sa svojom pravoslavnom poezijom, po prvi put, mitrovačkoj publici će se predstaviti teolog i veroučitelj Mirjana Dikić.

„Njeni religiozni stihovi biće objavljeni u knjizi pesama u proleće 2023. godine uz podršku PKC ‘Akvarijus'“, navode iz ovog kulturnog centra.

Manifestacija će se zatvoriti muzičko-scenskim nastupom multimedijalnog umetnika, takođe sugrađanina, Dejana Pavićevića.

Organizatori takođe poručuju da će svi posetioci imati mogućnost da istog dana, u periodu od 12.00 časova do ponoći, nabave knjige i slike po sniženim cenama.

Popust za knjige iznosi 50 odsto, dok za sve slike iznosi 30 odsto.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.