Ugovori za još 30 mladih iz K.Mitrovice u okviru programa „Moja prva plata“

FOTO: Privremeni organ Kosovska Mitrovica

Još 30 mladih sa teritorije opštine Kosovska Mitrovica danas je potpisalo ugovore o radu u okviru programa „Moja prva plata“, koji sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje. Program traje devet meseci, a naknada za zaposlene sa srednjom školom je 25.000 i sa fakultetom 30.000 dinara.

Ugovore im je u mitrovačkom Dvoru uručio predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, direktorka Pokrajinske službe za zapošljavanje za KiM, Verica Ćeranić i načelnik opštinske uprave Opštine Kosovska Mitrovica, Saša Petrović.

Spirić je istakao zadovoljstvo ispred opštinske uprave, što može da angažuje ove mlade ljude, koji su sada dobili priliku da se pokažu i: „Ako to zasluže u Opštini Kosovska Mitrovica trajno ostanu“.

„Mladi jesu i uvek će biti najveća pokretačka snaga našeg grada. Glavni i osnovni cilj svih nas da se uključi što više mladih, kako bi se usavršavali i sticali radno iskustvo, a ovaj projekat im to svakako omogućava“. 

A mladi iz Kosovske Mitrovice, samo su deo od oko 1,500 lica sa čitave teritorije KiM, koji su uključeni u isti program.

Sa novih 30, Kosovska Mitrovica broji 355 mladih koji praksu i radno iskustvo stiču preko programa „Moja prva plata“.

„Njih 142. dobilo je ugovore u okviru Zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica, 14. će raditi u JKP ‘Vodovod-Ibar’, 27. u JKP ‘Standard’, 10. u PU ‘Danica Jaramaz’, 18. u Zavodu za javno zdravlje, 18. u okviru Studentskog centra i njih 30. u ‘Elektrokosmetu'“, naveli su danas iz PO opštine Kosovska Mitrovica.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.