Ahmeti: Tirana i Priština imaju šta da dele

Izvor: Klan Kosova (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Gradonačelnik Prištine, Špend Ahmeti, sa delegacijom predstavnika svih stranaka boravi danas u Tirani, gde se sastao sa svojim kolegom, Erionom Veliajem.

Iz sedišta opštine Tirane dva predsednika naglasila su važnost razmene iskustava. Veliaj pominje uspostavljanje posebne mreže gradonačelnika svih albanskih zemalja.

Veliaj je rekao da će vrlo ubrzo kamenje i pločice za izgradnju novog trga "Skenderbeg" stići sa Kosova, u projektu koji će obuhvatiti delove i deliće svih mesta u kojima žive Albanci, tako da će trgovi simbolizovati jedno jedinstvo nacionalnih simbola, izveštavaju albanski mediji.

"Ja sam izrazio svoje planove o Skenderbegovom trgu, uskoro će se smanjiti gužva i buka u saobraćaju, stići će narudžbina kamenja i pločica sa Kosova – za trg koji predstavlja naše nacionalno jedinstvo," rekao je Veliaj.

Međutim, Ahmeti je rekao da Tirana i Priština imaju šta da podele i da uče jedni od drugih.

"Vidimo mogućnost saradnje i to da učimo jedni od drugih. Imamo šta da razmenimo. Postoje mnoge stvari koje možemo da učimo jedni od drugih. Sa Tiranom možemo da konkurišemo za evropske fondove. Dobro je da skupštine opština rade zajedno i da nam obavljaju kvalitetan posao. Od sada, mi ćemo imati samo projekte konkretne saradnje," javlja Klan Kosova.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.