Agim Ademi: Klubovi sa Severa Kosova mogu samo da treniraju

Fudbal
FOTO: EPA/Armando Babani

Fudbalsko prvenstvo Kosova prekinuto je sredinom marta, a nakon dozvole Ministarstva zdravlja svi fudbalski klubovi pri fudbalskom savezu Kosova od juče su počeli sa treninzima, ali ne i fudbalski klubovi sa Severa Kosova koji za početak treninga čekaju saopštenje Fudbalskog saveza Srbije.

Podsetimo, pre dva dana je KoSSev od klubova sa Severa Kosova, FK Dif i FK Trepča, dobio informaciju da se za nastavak treninga i sportskih aktivnosti čeka dozvola fudbalskog saveza Srbije.

Povodom najave fudbalskih klubova sa Severa Kosova da će sa radom nastaviti kada za to dobiju dozvolu fudbalskog saveza Srbije, oglasio se i predsednik fudbalskog saveza Kosova Agim Ademi, koji kaže da se ponavlja slična priča od ranije, koja po njemu nema osnova, prenosi RTK2.

„Jedno je jasno – sve ekipe koje su registrovane pri fudbalskom savezu Kosova moraju poštovati odluke saveza i sve norme i propise koje smo doneli. Klubovi sa Severa Kosova, kao i brojne škole fudbala u ovom delu Kosova mogu da treniraju, da rade, ali ne i da se takmiče u nekoj drugoj federaciji, u ovom slučaju fudbalskom savezu Srbije“, poručio je Ademi za RTK2.

Podseća da klubovi sa Severa Kosova nisu registrovani u Fudbalskom savezu Kosova.

„Kada oni to budu hteli mi smo otvoreni da ih primimo. Do tada oni mogu samo da treniraju“, kazao je Agim Ademi.

Evropska fudbalska federacija će u naredniom periodu finasijski pomoći sve njene članice kako bi se umanjile posledice epidemije izazvane epidemijom korona virusom.

Od danas dozvoljeni treninzi fudbalerima južno od Ibra, na Severu Kosova klubovi čekaju na saopštenje FSSPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.