Aerodrom u Prištini počeo sa radom

Međunarodni aerodrom Adem Jašari Priština
Foto: Prištinski aerodrom

Aerodrom u Prištini „Adem Jašari“, kako je i bilo najavljeno, od danas počinje sa radom u punom kapacitetu, ali i uz primenu propisanih mera za putnike u borbi protiv koronavirusa.

Kosovska vlada odlučila je na nedavnoj sednici da od 28. juna ponovo uspostavi avio saobraćaj i otvori aerodrom u Prištini.

Kako je najavljeno, putnici će morati da se pridržavaju dodatnih mera u borbi protiv koronavirusa.

Od danas će putnici biti u obavezi da budu na aerodromu tri sata pre leta i svi oni će morati da nose zaštitne maske. Pri ulazu na terminal vršiće se merenje temperature i dezinfekcija, prenela je prištinska Koha.

Odlukom kosovske vlade putnicima je preporučeno da sa sobom imaju negativan test na koronavirus, ne stariji od 4 dana.

Prištinski aerodrom u saopštenju za medije obavestio je putnike da se o linijama letenja informišu na zvaničnoj veb stranici aerodroma – airportpristina.com, a da se za dodatne informacije obrate aviokompanijama, prenosi Kljan Kosova.

Za pitanja u vezi sa putnom dokumentacijom, putnike su uputili na kancelariju spoljnih poslova ambasada na Kosovu i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Pročitajte još:

MZ povodom uspostavljanja avio saobraćaja: Negativan test za ulazak samo preporuka

28. juna uspostavlja se vazdušni saobraćaj na Kosovu, preporučuje se negativan test

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.