Advokat: Uhapšen član GI „Sloboda Štrpce“ po prijavi Dalibora Jevtića za pretnje

Foto: Kallxo, opština Štrpce

Vest je ažurirana

Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“ uhapšen je juče po prijavi gradonačelnika Štrpca, Dalibora Jevtića, za pretnje upućene njemu i njegovoj ćerki, potvrdio je za KoSSev Vasiljevićev advokat Mentor Veziri. On tvrdi da ne postoje dokazi, da su optužbe „politička stvar“, ali i da Jevtić vrši pritisak na sudstvo i tužilaštvo. Sa gradonačelnikom Štrpca nismo uspeli da uspostavimo kontakt do objavljivanja ove vesti, dok nam ujedno Opština nije odgovorila na upit poslat putem mejla. 

Danijel Vasiljević uhapšen je juče, dok je tužilac u međuvremenu naložio 48-časovno zadržavanje, potvrdio je za KoSSev advokat Mentor Veziri. Precizirao je da je Vasiljević danas dao izjavu policiji.

„On je optužen za dva krivična dela – pretnje na račun predsednika opštine Štrpce, Dalibora Jevtića i njegove ćerke“, kazao je.

Kaže da su pretnje, prema navodima Jevtića, upućene pre više meseci, ali i da navodno ne postoji nikakav dokaz za tvrdnje predsednika opštine.

„Na osnovu onoga što smo videli, baš nijedan dokaz nema za izvršenje ovih krivičnih dela“, navodi.

Advokat smatra da su optužbe Jevtića „politička stvar i ništa drugo“. Kaže da se sada čeka nova odluka tužioca, te da će njen ishod zavisiti od toga da li će, kako tvrdi, „Jevtić izvršiti pritisak na tužilaštvo i sudstvo“.

„Ukoliko predsednik opštine nastavi da vrši politički pritisak na tužilaštvo i sud, verujem da će tužilac podneti zahtev za pritvor za 30 dana i mislim da će biti tako nešto. Znamo da su i tužilac i sud pod velikim političkim pritiskom zbog toga“, kazao je Veziri za KoSSev.

U vezi sa navodima advokata Vasiljevića pokušali smo da stupimo u kontakt sa Jevtićem, ali i njegovim saradnicima i opštinom Štrpce.

Telefonski broj Jevtića nije bio dostupan uprkos tome što smo pokušali da stupimo u kontakt sa njima u više navrata tokom dana.

Ujedno smo se obratili Opštini Štrpce putem mejla, ali do objavljivanja ove vesti odgovor nije stigao.

Sa druge strane, u policijskoj stanici u Štrpcu javili su se na poziv novinara KoSSev portala, ali su nam na upit o navodnom hapšenju Vasiljevića kazali da nisu ovlašćeni da daju izjave.

U međuvremenu smo stupili u kontakt sa šefom kabineta gradonačelnika Štrpca, Igorom Savićem koji nam je kazao da s obzirom na to da nije u mogućnosti da komentariše ovaj slučaj, s ozbirom na to da se radi o optužbama za napad na Jevtićevu porodicu – ćerku, ali i da je istraga u toku.

Sa druge strane, Savić je kazao da je Vasiljević nedavno osuđen od strane Osnovnog suda zbog navodnog fizičkog napada na opštinskog inspektora pre više meseci. Tvrdi da za to postoji službena evidencija, zapisnik, izjave svedoka.

„On je osuđen na četiri meseci zatvora ili godinu dana uslovno ukoliko ponovi slično delo“, poručio je Savić.

Podsetimo, iz opštine Štrpce saopštili su za KoSSev još januara meseca ove godine da je protiv Danijela Vasiljevića iz GI Sloboda Štrpce podignuta optužnica, zbog navodnog uznemiravanja porodice Jevtić i samog gradonačelnika.

„Danijel Vasiljević iz GI Sloboda Štrpce više puta u prošlosti je upućivao pretnje porodici gradonačelnika Jevtića i protiv njega je čak državni tužilac podneo optužnicu zbog uznemiravanja porodice Jevtić i samog gradonačelnika“, kazao je tada takođe Igor Savić.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.