Admiral Ferguson u poseti KFOR-u: Istakao značaj podrške razvoju bezbednosnih institucija na Kosovu

Admiral američke mornarice i  komandant Komande združenih snaga sa sedištem u Napulju (KZS-N), Mark E. Ferguson III, sastao se danas sa komandantom KFOR-a, general-majorom Giljelmom Luiđijem Miljietom, u Glavnom štabu NATO misije na Kosovu – kampu "Film City", saopšteno je iz KFOR-a. Ferguson je na sastanku, kako se navodi, istakao značaj "pružanja podrške" KFOR-a "razvoju bezbednosnih institucija".

"Komandant  KZS-N je izrazio zahvalnost za posvećenost snaga KFOR-a stabilnosti budućnosti Kosova i istakao značaj pružanja podrške razvoju bezbednosnih institucija koje su sposobne da rade bez pomoći NATO-a," stoji u saopštenju iz KFOR-a u kojem se dodaje i da je Ferguson od komandanta KFOR-a i osoblja Glavnog štaba dobio "opširne informacije" o najnovijim dešavanjima vezanim za aktuelnu bezbednosnu i političku situaciju na Kosovu i u regionu Balkana. 

Ovo je inače prva poseta admirala Fergusona Glavnom štabu KFOR-a od kad je general Miljieta preuzeo dužnost komandanta KFOR-a, 7. avgusta ove godine.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.