Administrativna kancelarija Rakiću?

Administrativna kancelarija za Severnu Mitrovicu biće integrisana u novu opštinsku administraciju, proisteklu iz poslednjih lokalnih izbora, najavila je Hodžić.
 
"Administrativna kancelarija je osnov za buduću opštinu Severna Mitrovica. Postoji sistem, postoji osoblje i svi zaposleni će preći da rade u opštinu Severna Mitrovica," rekla je šefica te kancelarije, Adrijana Hodžić, u emisiji "Slobodno srpski," koja se emituje na televizijskoj mreži srpskih stanica na Kosovu i Metohiji.
 
Administrativnu kancelariju za Severnu Mitrovicu osnovala je kosovska vlada 23. maja 2012. godine, i ona je funkcionisala pod ministarstvom za lokalnu samoupravu. Ta kancelarija je u severnom delu Kosovske Mitrovice jedini organ vlasti vlade u Prištini i od početka je bila suočena sa nepoverenjem lokalnih Srba. 
 
Adrijana Hodžić je istakla da niko ne treba da se iznenadi ako zvanično sedište nove opštine Severna Mitrovica, za par nedelja, bude "tamo gde je trenutno sedište Administratvne kancelarije za severnu Mitrovicu". 
 
"Spremna sam da u svakom trenutku gradonačelniku Severne Mitrovice Goranu Rakiću predam Administrativnu kancelariju i nadam se da ćemo sledeće nedelje ili meseca, ako se slože visoke politike, uspeti da izvršimo tu primopredaju," poručila je ona. 
 
Hodžićeva je istakla da je trenutno "pravi" šef Administrativne kancelarije za Severnu Mitrovicu, gradonačelnik Rakić. 
 
Posle lokalnih izbora, prema njenim rečima, odluke u Administrativnoj kancelariji za Severnu Mitrovicu ne donose više ona i njeno rukovodstvo, već rade u saradnji sa gradonačelnikom Rakićem.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.