Tahiri dobila garancije iz Brisela da će Park mira biti uklonjen?!

Zamenica kosovskog premijera, Edita Tahiri, izjavila je danas na konferenciji za štampu u Prištini da je dobila garancije iz Brisela da će "park mira" na glavnom mostu na Ibru u Severnoj Kosovskoj Mitrovici biti uklonjen, preneli su kosovski mediji. Ona je takođe kritikovala ulogu Srbije u  odnosu sa Kosovom, koja, po njenim rečima, nije evropska.
 
Barikade će uskoro biti uklonjene i onda ćemo krenuti napred sa planom da se postepeno most na Ibru otvori za slobodno kretanje, rekla je Tahiri.
 
Tahiri je potvrdila da je Briselu prenela stav o tome da Srbija, kako je rekla, nastavlja sa novim provokacijama, te da Srbija mora da poštuje odluku Brisela da se uklone barikade. 

Povezani članci

 
 
 
Ona je izjavila da će Vlada Kosova prići Srbiji preko Brisela i Vašingtona, te da se priroda Srbije nije mnogo promenila, da nema evropski pristup u odnosu sa Kosovom. Ukoliko Brisel ne radi svoj posao moderatora i garanta, Kosovo će se zauzeti po pitanju barikada, naglasila je Tahiri.
 
Tahiri se kritički osvrnula i na poslednje izjave direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marka Đurića, rekavši, da on "krši Briselski sporazum i evropski princip dobrog susedstva."
 
Đurić je juče u Severnoj Kosovskoj Mitrovici rekao sa duge strane da ne može biti suštinske normalizacije odnosa između Beograda i Prištine dok na KiM-u, kako je rekao, "traje otimanje državne i društvene imovine."
 
U pratnji gradonačelnika opštine Severna Mitrovica, Gorana Rakića, kao i koordinatora Upravljačkog tima za uspostavljanje Zajednice srpskih opština, Ljubomira Marića, Đurić je juče obišao zonu u blizini glavnog mosta za koju se, odlukom SO Severna Mitrovica i očekivanom podrškom gradonačelnika Gorana Rakića, planira da se pretvori u pešačku zonu. Đurić je rekao da će u blizini glavnog ibarskog mosta biti izgrađen "Trg cara Lazara", a glavna ulica pretvorena u pešačku zonu, čime će građani Severne Kosovske Mitrovice dobiti, kako je Đurić rekao, svoju Knez Mihajlovu. Đuriću je pre pet dana Kosovska policija zabranila ulazak na Kosovo.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.